Cykelkraftverk

davidwolfe http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3462885/The-electricity-generator-pedal-Free-Electric-bike-create-24-hours-electricity-just-hour-exercise.html
Manoj Bhargava har designat en produkt, ett cykelkraftverk som är tydligen ganska effektivt. Det står nämligen på visa ställe på Internet att det räcker att cykla på den en timme för att få el som täcker 24 timmar behöv av el. På andra ställe står det att det räcker att cykla några timmer.
dailymailhttp://www.davidwolfe.com/bike-can-power-your-home-24-hours/
Generatorn är en 200 år gammalt uppfinning och fortfarande används i de flesta elkraftverk. På 1800 talet uppkom första företag som producerade generatorer och de generatorerna kunde säljas till andra framgångsrika företag som var intresserade av elektricitet. Ofta textilfabrik men också annat. Troligen blev de lite mindre beroende av arbetskraft när de hade en generator. De första generatorerna fått de igång med hjälp av vattenhjul. Därefter började stater investera i större och större vattenkraftverk. Manoj Bhergava säger att han lanserar sin produkt inte för att bli rik, men för att hjälpa människor och rädda Jorden ifrån naturkatastrof. Tänk om företag skulle skaffa sig cykelkraftverk och staten började investera i gigantiska gym som producerar el med muskelkraft. Nej. Men de företag som går att på att hålla igång ett gym. Dock vid sånt projekt behöver man engagera en bred kunskap. En teknik som kan testa fram mest effektiva låsningar, en designer som kan snyggt komponera användare gränssnitt, elman som kan se till att producerade elen är såld till ett bra pris, bissnesman, personlig tränare…

Ett av de bästa sätt att få igång en generator för att alstra el är genom att använda muskelkraft. Antingen med cykelkraftverk eller handgenerator.
Titta in i ett gym på alla löpband, crosstrainer och andra träningsmaskiner. Om man skulle koppla generatorer till alla de träningsmaskiner. Effektiviteten är visst viktig, dock det är bara att gå in i en verkstad och testa och testa. Vilka förhållande mellan hjul ger bästa effekt och kanske speciellt byggda generatorer, vilken generator som är mest effektiv. Själva batteriet är ett annat problem. Det finns ju mer eller mindre miljövänliga batterier. Om man kan sälja elen direkt så behöver man inget batteri.

I Växjö vid “Macken”, startades ett projekt under namnet Cykelkraftverket och året 2011 var första riktiga minicykelkraftverket klart för leverans. http://www.cykelkraftverket.se/?p=309
Design blev helt godkänd estetiskt, snygg cykel och ett skåp med alla tillbehör och eluttag. Men jag tror inte att de har ansträngt sig för att försöka höja effektiviteten och kvaliteten och inte heller kvantitet. En del människor säger att allt är möjligt inte minst i tekniken, och att det är bara att köra och testa sig fram. Men ibland träffar man nog dåliga rådgivare som påstår att cykelkraft kan inte lanseras eftersom det fungerar inte. Såna människor kan lätt påstå att man inte kan producera bilen som går på luft eftersom det fungerar inte. osv. Antingen är detta sort av människor som vill göra sig rik på andras bekostnad och kritiserar allt konkurrens och ser enbart att få pengar till sig själv. Det är väl bra att man bryr sig om sig själv men inte på bekostnad av hela planet… Andra som kritiserar miljöteknik kanske tänker som min kompis Marcus. Varför ska man bry sig om naturen. Ibland misstänker jag att rådgivare anställda av staten får betald för att dämpa miljöteknik. Jag tror att Manoj Bhargava gör riktig bra jobb genom att uthärdlig lansera sin produkt. Global ekonomisk styrning är ju helt vansinnig. Allting går på el uppkopplad till atomkraftverk; symaskin, köksrobotar, ventilation, dörrar. Offentliga byggnader påminner koncentrationsläger där man kan släppa in avgas genom ventilationssystem, manipulera dörrar, hissar, fönster, om det finns några. Accesspunkter i hängande tak kan stråla elektromagnetiska vågor. Hemteknik handlar man på elgiganten, och miljövänliga förslag och närproducerade produkter har svårt etablera sig. Myndigheter verkar plåga individer och småföretagare som inte främjar globalt styrning. Dock det finns ju positiva exempel där en miljövänlig produkt lyckas och kanske man bör fokusera på dem guda exempel.
Att få igång generatorer med hjälp av atomenergi är inte bara farligt men skulle aldrig kunnat komma i frågan om inte de enorma subventioner som läggs på atomkraftverk. Vattenjular stör bäver och fisk. Vindkraftverk stör fåglar. Så muskel kraftverk är det absolut bästa. Cykelkraftverk skulle skapa arbetsplatser och skulle alltså främja demokratin. Kapitalistiskt system vill ju inte vara beroende av arbetskraft som cyklar eller tränar för att få el. Om jag skulle välja något kapitalistiskt metod för att få en generator igång en metod som inte behöver någon arbetskraft, så skulle det vara med vattenånga, där vatten värmas upp med hjälp av en Fresnel lins eller speglar.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.